Jazz muziek

Jazz muziek

Ben jij benieuwd wat Jazzmuziek nu precies is? Jazz is een muziekstijl dat is ontwikkeld door de West-Afrikaanse ritmes en door de Afro-Amerikaanse gemeenschap. Jazz betekent zeer energieke dans waardoor het in beginsel door een grote groep van mensen werd geaccepteerd. Doordat in de jaren 1930 steeds meer blanken ook jazz muziek gingen maken, denk aan Benny Goodman, werd deze muziek aanvaard door een brede gemeenschap. Vanaf de jaren vijftig evolueerde naar experimentele muzikale vormen. Maar welke grootheden hebben we in de jazz wereld? Hieronder zullen we het kort hebben over een drietal artiesten die als de grootste spelers in de jazz wereld worden gezien.

Charles Mingus

Charles Mingus is een van de populairste artiesten als het gaat om jazz muziek. De Afro-Amerikaanse jazzmuzikant kreeg roem voor zijn prestaties als bassist en als zijn werk als componist. Charles Mingus is geboren op 22 april 1922 in Arizona, maar is opgegroeid in Los Angeles. De muzikant speelde met niemand minder dan Armstrong en Parker. Echter, leed de muzikant aan een depressie. Ondanks zijn depressie maakte hij in de jaren 70 toch een succesvolle comeback, maar later overleed hij op 5 januari 1979. Benieuwd? Check dan direct Spotify.

Benny Goodman wordt ook wel de King of Swing genoemd. Dit komt omdat hij zowel als klarinettist en componist werkt in tijden van de Tweede Wereldoorlog. Toen Benny 14 jaar was verliet hij al de school en trad hij toe tot de American Federation of Music. Hij wordt gezien als een van de grootheden in de Jazz wereld. Ben jij benieuwd naar de muziek van Benny Goodman? Neem dan eens een kijkje in de Jazz top 100 waar Benny Goodman 100% in staat.

The First Lady of Song is Ella Fitzgerald. Dit was een Amerikaanse jazz-zangeres. Ze wordt beschouwd als een van de grootste muzikanten in de jazz wereld. In 1934 werd Ella Fitzgerald ontkend in het Apollo Theater. Ella schreef geschiedenis door het krijgen van een Grammy Award. Tot op de dag van vandaag heeft ze al meer dan 40 miljoen albums verkocht waardoor ze wordt beschouwd als een van de grootste muzikanten in Amerika. Ben jij benieuwd naar de muziek van Ella? Dan is het aan te raden om eens op Spotify te kijken naar de mogelijkheden. Hierdoor krijg je direct inzichtelijk en te horen welke hits Ella allemaal heeft gescoord.

MEER TE WETEN KOMEN