Klassiek maar modern

Klassiek maar modern

Waar vroeger jazz muziek voornamelijk te kwalificeren viel als een klassieke stijl, zie je steeds vaker dat jazz te kwalificeren valt als een moderne stijl. De moderne stijl wint dus steeds meer populariteit, maar waar is nu precies de geschiedenis van deze jazz muziek? Dat zullen we in dit artikel nader toelichten zodat je precies weet hoe de jazz muziek is ontstaan en hoe je een dergelijke band kunt boeken. Zoek jij nog additionele informatie omtrent dit onderwerp? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Onze specialisten helpen je graag verder bij het maken van de juiste keuze zodat je zeker weet dat je niets over het hoofd ziet.

Geschiedenis van Jazz muziek

Jazzmuziek is ontstaan in het begin van de 20ste eeuw in het zuiden van Amerika. Hier woonde in beginsel veel Afro-Amerikanen. In die tijd waren veel Afrikaanse slaven naar deze plekken gebracht om te werken op de plantages. Deze voormalige Afrikaanse slaven namen hun eigen gewoontes en muziek mee. De slaven hebben destijds hun eigen muziek gemengd met de Europese stijlen. Door een mengeling van verschillende muzieksoorten zoals ragtime, blues, folk en gospel ontstond de jazz. In het begin vonden de blanke Amerikanen deze muziek maar niks, maar na een tijdje namen ze de ritmische jazz steeds sneller over. Ook werd de jazz enorm populair bij bands. Hierbij kun je denken aan Benny Goodman en Glenn Miller.

Grote namen in de klassieke jazz zijn Irving Berlin, Miles Davis, Dave Brubeck, George Gershwin, Duke Ellington, Louis Armstrong en nog veel meer! Als we kijken naar de moderne jazz zien we dat hedendaags Wynton Marsalis, Candy Dulfer, Diana Krall, Keith Jarrett en John Scofield enorm populair zijn.

Heb jij een evenement die je wilt houden en ben jij nog op zoek naar een band die bij je past? Dan is het zeker aan te raden om diverse boekingswebsites te raadplegen. Je kunt hier namelijk filteren op type jazz muziek. Ben jij meer van klassieke jazz muziek? Dan is het mogelijk om dit te kiezen. Ben jij toch meer van de moderne jazz? Ook hiervoor kun je prima terecht bij de boekingswebsites. De websites hebben namelijk ook korte introductiefilmpjes van de bands waardoor jij direct inzichtelijk krijgt wat de mogelijkheden zijn. Dat is natuurlijk erg prettig, want hierdoor weet je zeker dat je de juiste keuze zult maken en dat is natuurlijk wat je wilt doen.

MEER TE WETEN KOMEN