Het spreekt voor zich dat er in elke horecazaak (minstens) één koelkast aanwezig dient te zijn. Voordat je overgaat tot het kopen van een specifieke horeca koelkast zal je kunnen vaststellen dat er eerst enkele vragen dienen te worden beantwoord. Het gaat hierbij in eerste instantie om de capaciteit waar de koelkast over dient te beschikken. Daarnaast is er ook de manier waarop ze moet worden gekoeld en wat bovendien ook te denken van het energieverbruik? Hoe dan ook, ben jij van plan om over te gaan tot het aanschaffen van een koelkast voor in jouw horecazaak? Dan is het zonder meer de moeite waard om eerst even de drie onderstaande tips door te nemen.
1.) Over welke capaciteit moet de horeca koelkast beschikken?
In eerste instantie dient er natuurlijk aandacht te worden besteed aan de capaciteit waar de koelkast voor in jouw horecazaak over beschikt. Deze capaciteit kan in de praktijk behoorlijk uiteenlopend zijn. Het gebeurt niet zelden dat horecazaken ervoor kiezen om niet één, maar wel meerdere koelkasten te kopen. Dit biedt ze de mogelijkheid om bijvoorbeeld vis apart van vlees te bewaren, etc. Of jij kiest voor één grotere koelkast met een grotere capaciteit of je de voorkeur wenst te geven aan twee koelkasten met een gezamenlijk grotere capaciteit is uiteraard aan jou om te bepalen. Let wel op, je moet hierbij uiteraard rekening houden met de beschikbare hoeveelheid aan ruimte die in de keuken van je horecazaak voor handen is.
2.) Hoe moet de koelkast worden gekoeld?
Een tweede belangrijk tip bij het kopen van een koelkast voor in een horecazaak heeft betrekking tot de manier waarop ze wordt gekoeld. Dit is iets waar opvallend weinig aandacht aan wordt besteed. Toch betekent dit een significant verschil in de manier waarop de inhoud van de koelkast kan worden gekoeld. We maken in ieder geval een onderscheid tussen de onderstaande opties:
- Een statische koeling;
- Een geventileerde koeling;
- Een geforceerde koeling;
In principe geldt voor horeca koelkasten dat ze gebruik kunnen maken van elks van bovenstaande technologieën. Dit gezegd hebbende is het zo dat in het merendeel van de gevallen toch de voorkeur blijkt uit te gaan naar een exemplaar met geforceerde koeling.
Hierbij is er dan ook sprake van de aanwezigheid van een losse verdamper welke zich in de koelkast bevindt. In principe kan het systeem van geforceerde koelkasten dan ook een beetje worden vergeleken met de werking van een verse melk afdeling.
3.) Wat met het energieverbruik?
Tot slot, het spreekt voor zich dat een horeca koelkast net als een gewone koelkast de klok rond werkt. Dit betekent dat ze ook de klok rond een bepaald energieverbruik realiseert. Omwille van deze reden is het zo dat steeds meer horecazaken vooral kijken in de richting van toestellen die slechts over een beperkt energieverbruik beschikken. Vergis je niet, het energieverbruik is nog steeds behoorlijk, maar in vergelijking met de meest verbruikende toestellen kan er toch een mooie besparing worden gerealiseerd. Bedenk voor jezelf of je liever een lagere aankoopprijs hebt of een lager energieverbruik. De combinatie van beiden blijkt in de praktijk immers lastig realiseerbaar. Kijk voor het ruime aanbod op HorecaRama.nl.